29

Ağustos
Samsunspor'dan ödemelerle ilgili açıklama

Samsunspor Mali İşler Sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi Osman Arslan, “2 aya aşkın mali konularda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Özellikle transfere engel borçlarımız bizim için çok mesai harcamamıza sebep oldu” dedi.
Samsunspor Mali İşler Sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi Osman Arslan,  düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Başkanımızın önderliğinde, kulüp yönetiminden Coşkun Zeren, Erdem Eynel, Emin Kar, Kulüp avukatımız Merve Mısır, Celil Sağır ve İstanbul’dan Mustafa Erkanat bey ile beraber 2 aya aşkın ciddi bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmalarda futbolcuların kendileriyle temas kurduk, avukatlarla temas kurduk. Mevcut borçlarından, geçmiş borçlarından indirim, taksit talep ettik. 3-4 tane futbolcu bizlere bu konuda yardımcı oldu. Transfere engel borç listemizde olan Davy Claude Angan, Coşkun Zeren’in girişimleri ile bizlere 153 bin Euro olan alacağını 95 bin Euro’ya indirmiştir. Yerli futbolcularımızdan Musa Aydın, Celil Sağır’ın girişimleri ile 343 bin TL olan alacağını 293 bin TL’ye indirmiştir. Pal Lazar, cezai şarttaki taksitleri kendisine ödenmişti fakat bunlar zamanında ödenmediği için 19 bin Euro’luk bir cezai şart vardı. Avukatı Çağlar Akoğlu ile temaslarımız sürdü. O da bizlere 5 bin Euro gibi bir indirim yaptı. Bu 3 futbolcu transfere engel borçtu. Onun dışında bizlere indirim yapan futbolcu olmadı. Hatta bir takım futbolcularla girişimlerimiz sayesinde uzlaştık, anlaştık. Fakat devreye avukatlar girerek anlaştığımız protokoller bozulmaya başlandı. Avukatlar birbirleriyle sık sık iletişim kurdular. Bunun dışında bize pek fazla yardımcı olan olmadı” dedi.
Murat Gürbüzerol’un, verdiği yanıtta parayı avukattan aldığını söylediğini ve “‘Benim artık Samsunspor kulübünden alacağım kalmadı. Ben avukattan paramı aldım” dediğini aktaran Osman Arslan, “Bekir Sevgi’de Samsunspor’dan alacağını kulüp avukatına devredip oradan almış. Ousmane N’diaye ve Famoussa Kone ile de anlaşmıştık, son anda avukatlar devreye girerek burada işler bozuldu. Coşkun Zeren’in çok büyük emekleri oldu. Transfere engel borcumuzun kalmadığını söyleyebiliriz. Bugün de lisanslama işlemlerimizi yapacağız. Hasan Hatipoğlu’na 577 bin TL, Abdulkerim Bardakçı’ya 382 bin TL, Ömer Kandemir’e 330 bin TL, Ahmet Cebe’ye 324 bin TL, Bekir Sevgi’ye 298 bin TL, Musa Aydın’a 293 bin TL, Halil İbrahim Pekşen’e 272 bin TL, Muraz Gürbüzerol’a 254 bin TL, Fatih Kılıçkaya’ya 227 bin TL, Serkan Çalık’a 208 bin TL, Hasan Kılıç’a 189 bin TL, Mustafa Sevgi’ye 153 bin TL, Canberk Aydın’a 146 bin TL, Vedat Bora’ya 143 bin TL, Musa Sinan Yılmazer’e 135 bin TL, Kılıçarslan Topuz’a 96 bin TL, Semih Erpehlivan’a 40 bin TL ve Ahmet Arı’ya 33 bin TL ödendi. Yabancı futbolcularımızdan Eldin Adilovic’e 106 bin Euro, Ousmane N’diaye’ye 87 bin Euro, Ehiosun Ekigho’ya 52 bin Euro, Famoussa Kone’ye 44 bin Euro, N’guessan Davy Claude Angan’a indirimli hali 95 bin Euro, Pal Lazar’a 13 bin Euro ödenmiştir. Teknik edipten Engin İpekoğlu’na 443 bin TL, Hüseyin Kalpar’a 152 bin TL, Erdoğan Özdoğan 71 bin TL, İlker Püren, Uğur Okur ve Fatih Çardak’a hepsine ayrı ayrı 50’şer bin TL ödenmiştir. Transfere engelde personel borçlarımız da vardı. Bunların içerisinde Beytullah Fidan 27 bin TL, Metin Yaman 21 bin TL, Dilaver Başak 11 bin TL, Mustafa Demirci 10 bin TL, Adem Çelik 4 bin TL, Celal Oflaz 4 bin TL ve Ayhan Özçelik’e de 3 bin TL ödendi. Transfere engel borç toplamında 5 milyon 117 bin TL ve 400 bin Euro ödenmiştir” diyerek şöyle devam etti:
“Transfere engel olmayan geçmiş futbolculara da yapmış olduğumuz çok yüksek ödemeler var. 2012 yılında transfer edilen Andre Luiz Bahia Santos dosyası 2 gün önce 350 bin Euro ödenerek kapanma aşamasında çok büyük bir yol kat edilmiştir. Kendisinin hukuki olarak bütün süreçler bitmişti. Federasyona bir dilekçe veya bir mail yazdığında Samsunspor’a sezon başlamadan veya başladığında eksi 6 puan ile karşı karşıya iken 2 gün önce 350 bin Euro ödenerek dosyanın kapanması anlamında çok büyük bir adım atılmıştır. Samet Hakan Kılıç’a 452 bin 645 TL ödenmiştir. Jonathan Serge Folly Ayite’ye protokollerle şuana kadar 438 bin TL ödenmiştir. Michael Sifakis’e aynı şekilde protokollerle ödeniyor ve 249 bin TL ödenmiştir. Erkam Reşmen’e geçmiş dönemden alacaklarından 226 bin TL ödenmiştir. Samet Hakan Kılıç’ın Samsunspor’a transferinde yetiştirme bedeli olarak Auxere kulübünden gelmiştir. Orada bir protokol vardı. Protokolde 40 bin Euro’ya futbolcu verilmiştir. Eğer taksitler ödenmez ise 180 bin Euro cezai şart vardır. Kayyum yönetimde de bu 180 bin Euro gelmiştir. İsmail Uyanık başkanımızın girişimleri ile bu 40 bin Euro olarak çözülmüştür. Yine geçmiş dönem futbolcu alacaklarından Oğuz Gürbulak’a 179 bin TL, Çağrı Ortakaya’ya 156 bin TL, Furkan Köse’yi 142 bin TL, Emmanuel John Chibuike’ye 142 bin TL, Ercan Yazıcı’ya 142 bin TL, Kevin K.M.A. Brands’a 122 bin TL, Burhan Arman’a 70 bin TL, Georgios Samaras’a 54 bin TL, Furkan Yıldırım’a 27 bin TL, Payment Of Jeroen Lombe Lumu’ya 26 bin TL, Enes İslam İlkin’e 24 bin TL, Kemal İşlemek’e 18 bin TL, Berat Boz’a 6 bin TL ödenmiştir. Yine personel maaşlarından şuana kadar 4 maaş ödemesi yapılmıştır.
Vergi dairesi, SGK’ya günü geçmiş taksitlendirilmiş ve günü geçmiş borçlarımızdan 1 milyon 261 bin TL ödenmiştir. 2 gün önce de 800 bine yakın bir rakam ödeyerek transfere engel aşamasındaki ‘vergi dairesine borcu yoktur, SGK’ya borcu yoktur’da da son aşamaya gelinmiştir. Şuanda vergi dairesi ve SGK’ya resmi taksitlerimiz 6736, 7020 ve 7143 dışında günü geçmiş borcumuz da yoktur. Yeni yönetim olarak göreve geldiğimiz de avukat Didem Sunna 212 bin TL alacağı vardı, 122 bin TL alarak kulübümüze 90 bin TL katkıda bulunmuştur. Futbolcularımızdan Ahmet Burak Solakel 287 bin 500 TL olan alacağını 220 bin TL’ye düşürmüştür. Tekrardan N’Guessan Davy Claude Angan, Jonathan Serge Folly Ayite, Samet Hakan Kılıç indirimde bulunmuştur. Jonathan Serge Folly Ayite’de 139 bin Euro alacağını 120 bin Euro’ya düşürerek 19 bin Euro katkıda bulunmuştur. Bu futbolculara ve Musa Aydın’a teşekkür ediyorum.
Muhammed Larbi’nin FİFA’daki en kritik dosyalarımızdan bir tanesiydi. Hazırlık maçında sakatlanıp gitmişti ve 1 milyon Euro’ya yakın bir davası vardı. 500 bin Euro manevi tazminat, 440 bin Euro’da 2 sezonluk alacağını istiyordu. Bunda da İsmail Uyanık ve ekibi girişimcilerde bulunarak futbolcu Larbi ile 225 bin Euro’ya anlaşmıştır. Yakın bir zamanda ödemesi olacaktır. FİFA nezdinde en büyük sıkıntımız olan Bahia ve Larbi dosyasının çözülmesi anlamında çok büyük bir adımlar atılmıştır. Transfere engel borçlarda bizlere İsmail Uyanık, Coşkun Zeren, Emin Kar, Erden Eynel, Avukat Merve Mısır, Celil Sağır, İstanbul’dan Mustafa Erkanat, Alican bey ve Nedim beye çok teşekkür ediyoruz. İyi bir çalışma yaptık. Şuana kadar 15 milyona yakın borç ödenmiştir.
15 milyona yakın yönetici borçlarımız da var. Bunlar Kazım Yılmaz’a 9 milyon 216 bin, Adem Soycan’a 665 bin, Erkurt Tutu’ya 2 milyon 71 bin, Recep Hun’a 905 bin, Rüştü Araboğlu’na 312 bin, Fikret Yalçın’a 487 bin, diğer yöneticilere de 1 milyon 367 bin borç var. Toplamda da 15 milyon lira civarında borç var. Piyasa borçlarından Orta Karadeniz Güvenlik Hizmetlerine 580 bin TL, Florya Entengreye 312 bin TL, Metsspor’a 555 bin TL, konaklamalar da kulübü çok ciddi rahatsız ediyor. Her gün bir otelden haciz ve icralar geliyor. 3 bin TL’lik bile icra geliyordu. Konaklamalara toplamda 375 bin TL’nin üzerinde borç gözüküyor. SASKİ ve YEDAŞ’a borçlarımız var. YEDAŞ’a 1 milyona yakın, SASKİ’ye de 2 milyonun üzerinde borçlarımız var. Geçmiş futbolculardan Ufuk Budak, Kenan Karışık, Gökay İravun, Göksu Türkdoğan, Erdem Şen ve Cemil Adıcan’ın 170 ile 250 bin civarında olan borçlarımız var. Şuana kadar transfere engel de çıkmadılar, herhangi bir haciz işlemlerine de rastlamadık. Bunlara da teşekkür ediyoruz. Geçmiş borçlardan en belirgin borçlarımız 40 milyon TL civarında ama ufak tefek rakamlarda oynama olabilir. “

HABERLER