11

Ocak
“Bunu Samsun için istiyoruz”

Yılport Samsunspor, altyapının kullanması için 15-20 çim saha yapabileceği bir araziyi belediyeden istiyor. Şuana kadar herhangi bir adımın atılmaması ise şaşkınlık yaratıyor…

Geleceği şekillendirecek, Türk futboluna yeni Serkanlar, Celiller, Tanjular, Cenkler ve daha bir çok yıldız isim kazandırmak için kolları sıvayan Yılport Samsunspor yönetimi, kendi imkanları ile dev bir tesis yapmayı hedefliyor. Başkan İsmail Uyanık, geldiği ilk günden bu yana altyapının önemine değinerek buraya yatırım yapmak istediklerini her fırsatta dile getirdi. Katıldığı bir televizyon programında, “"Petrol Ofisi'nin oradaki dolgu alanını tahsis alma peşindeyiz. Burada 15-20 tane çim sahayı, yan yana yapmayı planlıyoruz. Milyonlar harcayarak tesisleri kendimiz yapacağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde Samsun'da futbol patlaması yaşanacak. Sahalarımızı, dürüstçe iş yapan amatör takımlara açacağız. Tahsis işinin seçime kadar çözüleceğini düşünüyorum. Bu haklı talebe 'Hayır' denilmeyeceğini umuyorum" diye konuşmuştu.

Ancak aradan geçen zaman diliminde herhangi bir adım atılmaması ise dikkat çekti. Başkan İsmail Uyanık’ın büyük önem verdiği bu proje için bir çok yer incelenerek en uygun alanın belirlenmesine rağmen somut bir adımın atılmaması şaşkınlık yaratıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin toprak dökme sahası olarak kullandığı alana talip olan Yılport Samsunspor buraya dev bir tesis kurmak için yetkililerden destek bekliyor.

Türkiye’de bir çok büyükşehir belediyesinin kendi imkanları için şehrinin takımına katkı verdiği bu dönemde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de gereken adımları atması bekleniyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli EmlakGenem Müdürlüğü’nde olan bir arazinin Antalyaspor’a kazandırılması için büyük bir çaba gösterdi. 2015 yılında başlayan süreçte Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde olan arazi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Döşemealtı Belediyesi üzerinden araziyi Antalyaspor’a kazandırdı. 1.5 yılda tamamlanan proje ile Antalyaspor’a dev bir tesis kazandırıldı. 43 milyon liraya mal olan tesisin 20 milyon lirası ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden karşılandı.

Yılport Samsunspor, herhangi bir maddi destek beklemeden kendilerine tahsis edilecek arazi üzerine dev bir spor tesisi kurarak, şehri gerçek anlamda spor şehrine döndürmek istiyor.

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları