17

Ocak
Bu şehrin çocukları 20 Ocak’ı unutmadı

Takımımızın, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirenler, bin 555 öğrencinin yer aldığı programla anıldı.

20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maç için yola çıkan takımımızın kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu yaşamını yitiren Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförümüz Asım Özkan için Canik ilçesinde bulunan alışveriş merkezinde anma programı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Maarif Harekati kapsamında ve Üniversiteli Samsunsporlular (ÜNİSAM) işbirliğiyle ‘Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur’ projesi kapsamında AVM’de düzenlenen anma programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsunspor Kulübü Başkan Vekili Tahsin Kosif, Başkan Yardımcısı Emin Kar, Samsunspor’un eski Başkanı Hakkı Tomaç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası, Gazi, Kılıçarslan Ortaokulları ile Mehmet Akif Ersoy ve Gazipaşa İlkokullarından gelen bin 555 öğrenci, Samsunspor formaları ve bayrakları ile programda yer alırken alışveriş merkezinde ‘Hasretinle yandı gönlüm’ şarkısını söylediler. Şarkı eşliğinde AVM’de Samsunspor’un kaza yapmadan önceki takım fotoğrafının bulunduğu büyük afiş açıldı.

20 OCAK’I HERGÜN YAŞIYORUM
Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcımız Emin Kar, “Yeni o kara gün, yine 20 Ocak 1989. Belki buradaki çoğu insan o kazayı hatırlamayacak ama benim kazadan sonra her gün yaşadığım bir gündür. Bu etkinlikleri o yüzden çok anlamlı buluyorum. İnşallah bir daha Samsunspor ve hiçbir kulübün başına böyle bir olay gelmez. Ölen arkadaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

20 Ocak Samsun ve Samsunspor için kara bir gün olduğunu belirten Samsunspor eski Başkanı Hakkı Tomaç, “Allah ne bize ne de başkasına o kara günleri yaşatmasın. Çok değerli arkadaşlarımızı o gün kaybettik. Yattıkları yerde rahat olsunlar. Allah’tan rahmet diliyorum. Takımımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÜLKE FUTBOLUNA MODEL OLABİLECEK ALTYAPI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Türkiye’de ve dünyada bu tür acıların yaşanmamasını dileyen Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Kosif, “Malatya deplasmanına giden futbol kafilemizin trafik kazasında yitirdiğimiz futbol şehitlerimizi ve yaşamını yitirmiş tüm futbolcu ve yöneticileri rahmetle anıyoruz. Ülkemizde ve dünyada asla bu tür acılar bir daha yaşanmasın. Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dini, dili, ırkı farklı insanları birleştiren, dünya barışına katkı sağlayan önemli bir vasıtadır. Spor, sağlıklı birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, arkadaşlığa ve dostluğa değer veren bireylerin oluşmasına katkı sağlamaktadır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değimi ile spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Spor aktivitelerinin içerisinde oyuncu sayıları ve seyircisi ile en üst sırada bulunan ve bir takım oyunu olan futbol gerek seyircisine gerekse oyuncusuna yardımlaşmak, hedefe birlikte koşmak, gol ve galibiyet sevincini yaşatmak gibi kaybetmeyi ortak yaşatan önemli bir spor dalıdır. Samsunsporumuz ülke futboluna önemli yıldız oyuncular kazandırmış, göğsünde Ulu Önder Atatürk’ün armasını taşıyan yegane takımdır. Başkanımız İsmail Uyanık’ın başkan olduğu dönemlerde futbol takımımızın yüzde 80’i kentimizin çocuğu olan ve altyapımızdan yetişen oyunculardan oluşmaktaydı. Altyapıya büyük önem veren kulübümüz bugün ülke futboluna model olabilecek çok büyük altyapı projesini hayata geçirmek için çalışma başlatmak suretiyle geçmişte olduğu gibi takımımızın kendi yetiştirdiğimiz oyunculardan kurulu olduğu bir geleceği de inşa etmek için hızla adımlar atmaktadır. İşte bu nedenle ‘bu şehrin çocukları Samsunsporludur’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Samsunspor’un Samsun’un en değerli markası olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bu acı, 30 yıldır unutulmadı. Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Şehrin en önemli markasının adı Samsunspor’dur. O bakımdan Samsunspor’a sahip çıkmak, gönül vermek ve destek olmak her Samsunlunun vicdani bir görevidir” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, marşların söylenmesi ve sloganların atılmasının ardından son buldu.

HABERLER