22

Temmuz
BİLGİLENDİRME

Profesyonel futbolcumuz Samet Hakan Kılıç, Bolu’da gerçekleştirilen hazırlık kampına izinsiz katılmamıştır. Konunun önemine binaen kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. 
2017 - 2018 sezonunun başında kulübümüzle iki yıllık profesyonel mukavele imzalayan Samet Hakan Kılıç, ilk sene sözleşmesindeki hak edişi olan 110 Bin Avronun ancak 10 Bin Avrosunu alabildiğini öne sürerek geçen sezon başlamadan önce kulübümüzde oynamak istemediğini beyan etti. 
Yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırabilmek adına 2017 – 2018 sezonundan alacağı olan 100 Bin Avro kulübümüz tarafından ödendi. Bunun yanı sıra Fransa’nın Auxerre Kulübü’ne 40 Bin Avro yetiştirme bedeli ödenmesi gerekiyordu. Taahhüt edilen bu tutar zamanında ödenmediği için 180 Bin Avro da ceza yenilmişti. Yapılan girişimlerin neticesinde ceza ortadan kaldırıldı, Auxerre Kulübü’ne de 40 Bin Avro yetiştirme bedeli ödendi. Oyuncuya ve eski kulübüne verilen yetiştirme bedeliyle birlikte toplam 140 Bin Avro ödeme gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra futbolcunun bir sezon için kiralık olarak başka takımda oynamasına izin verildi. Bütün bu süreç devam ederken kendisiyle üç yıllık yeni bir sözleşme yapıldı.
Futbolcumuz, geçmiş döneme dair yaşadığı psikolojik sorunlarını öne sürerek, yeni sezonda da bedelsiz kiralık gitmek istediğini belirtti. Samsunspor Kulübü, ilke olarak futbolcuları meta görmemektedir. Sporcuların kişisel özgürlüklerine saygı duymaktadır. Bu duruş doğrultusunda da belirlenen makul bedeli ödediği taktirde bonservisiyle birlikte istediği takıma gidebileceği kendisine iletildi. 
Süreç bu şekilde ilerlerken Samet Hakan Kılıç, davetli olmasına karşın 19 Temmuz tarihinde Bolu’da başlayan kampa katılmamış, kampta yer almadığına dair tutanak tutulmuştur. 
Samsunspor Kulübü’nün, kurumsal olarak yaptığı fedakarlığa karşın futbolcudan saygı beklemesi en doğal hakkımız olsa gerek. Samet Hakan Kılıç’ın, bu ciddiyetten uzak ve profesyonelliğe yakışmayan tavrını kabul etmemiz asla mümkün değildir.
Sözleşmesinden doğan yasal haklar kulübümüz tarafından sonuna kadar kullanılacaktır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERLER