11

Ekim
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ İRFAN BUZ’DAN AÇIKLAMA

Teknik Direktörümüz İrfan Buz, Kulüp Medya Direktörümüz Murat Sandıkçı’nın sunduğu Bire1 programında sorulara cevap verdi.

Teknik Direktörümüz İrfan Buz, ilk olarak Barış Pınar Harekatında bulunan askerlerimizin yanında olduklarını belirtti. İrfan Buz, “Öncelikle buradan Mehmetçiklerimize sevgilerimizi iletiyoruz. Tüm kalbimiz onlarla beraber. Bütün ulusumuzun bu konuda çok duyarlı olduğunu düşünüyorum. Allah’a emanet olsunlar. Şerefli ordumuz orada görevini çok iyi tamamlayıp yurdumuza dönecektir inşallah. Oraları temizledikten sonra inşallah biz de barış içerisinde ülkemizde yaşamımızı sürdüreceğiz” dedi.

Ardından deplasmanda 0-0 berabere kaldığımız Amed Sportif Faaliyetler maçını değerlendiren İrfan Buz, “Maçın geneline baktığımızda 4-5 tane çok net pozisyonlarımız vardı. Deplasmanda Amedspor müsabakasında 3 puanla dönmek istedik. Sahada golü atamadığımız taktirde direncin arttığını ve onlarda içeride her türlü puan anlamında her şeyini ortaya koyacakları görünüyordu. İlk yakaladığımız fırsatı golü atsaydık çok farklı müsabaka olabilirdi. Futbolun içerisinde bunlar var. Biz 3 puanı almak istedik. Üzgünüz. Buradan 1 puanla çıkmak bizi üzdü” diye konuştu.

2-2 berabere kaldığımız Manisa Futbol Kulübü maçını da değerlendiren İrfan Buz, “Manisa Futbol Kulübü maçından önce Afyon maçına gittik. Oradan da mutlak kazanmak istediğimiz bir müsabaka vardı. Onu kazandık. Herkesin istediği, arzusu Manisa Futbol Kulübü maçını kazanıp lider olmaktı. Çıtayı yükseltip alamadığımızda da hayal kırıklığı uğratıyor. 2-0 olunca istediğimiz oyunu da yansıtamadığımızda rakip bizden daha iyi oynadı. Sonrasında dönmekte önemli. Sezon çok uzun. Ben bu tür sezonları yaşadım. Rakibinize özellikle yenemediğiniz taktirde yenilmeyeceksiniz. İkili averajda ileride olabilir. Rakibimizi deplasmanda yendiğimiz taktirde ikili averajda size geçecek. Uzun bir maraton olduğu için şu anda görünen onların müsabakaları kazanmasıyla birlikte stres ortamı da yükseldi. Birinci devrenin 7 müsabakası oynandı ve 10 müsabaka daha var. Lig maratonu uzun. Ondan dolayı her maç bizim için çok önemli olduğu için futbolcu kardeşlerim de bunları idrak etmiş durumda. Onlarda çok üzgünler. Her müsabakaya yeni bir enerji ile birlikte başlamamız gerekiyor. Biz rakiplerimize değil, kendimize bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu sezon oynadıkları 7 haftayı değerlendiren İrfan Buz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle 8 tane transfer yaptık. Yönetimimiz bu konuda bize çok yardımcı oldu. Baktığınız zaman tek tek kariyerli ve önemli futbolculara sahip olduğumuzu görebiliyoruz. Bu oyuncuların yüzde 80’i bu takımda oynuyor. Bu takımın ilk 11’in yüzde 80’i değişmiş durumda. Ercan Yazıcı ve Okan Dernek çok ağır sakatlıklar geçirdi. Onlar da belli bir süreç içerisinde sakatlıklarını atlattı. Fakat süreklilik anlamında çalışmalarına devam ediyorlar. Bunların hepsini topladığınız zaman iyi bir hazırlık dönemi geçirip burada ısıran ve basan bir Yılport Samsunspor’u ortaya çıkarmak istedik. Özellikle ilk maçımıza baktığınızda 9 kişi kalmamıza rağmen takımımız galip geldi. İlk maçlar her zaman zordur. Ondan sonra ikinci maçımızda Pendik’i yendik. 3 maçımızı kazandıktan sonra Bakspor beraberliğimiz vardı. Geriye düşmemize rağmen takımımız geriye döndü, öne geçti. Fakat bireysel bir şansızlıktan dolayı maç berabere bitti. Sonra içeride kazandığımız 5-0’lık bir maç var. Afyon’da da güzel bir galibiyet aldık. Sezon başından beri konuştuğumuz bir olay var. ‘Biz kapanan takımları nasıl açacağız. Erken açarsak gollerde gelecek.’ Şimdi pozisyonlara girdiğinizde bunları atamadığımız zaman rakibinde kendine güveni geliyor. Futbol içerisinde bazen istediğiniz şeyler olmayabiliyor. Lige alışmak da farklı. TFF ile Süper Lig arasında fark var. O yüzden kariyerli bir oyuncu da kendini göstermek istiyor. İstediği gibi gitmediği zaman birazda zamana ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Zamanla bunları aşacağımızı düşünüyorum. Gerçekten istikrarı yakalamak istiyorsak bunu zamanla yakalayacağız. Bu birden olmuyor. Bunu da daha önce söylemiştik. Birlikte yürüyeceğiz. Bu takım TFF ligini görecek. Bunu taraftarımız ve şehrimiz hak ediyor. Bazı şeyler iyi gitmediği zaman kalitenin ortaya çıktığını söyleyebilirim. İyi gittiğinde her şey iyi olabilir. Biraz daha kötü gittiğinde bu sefer bizlerin kalitesi ortaya çıkar. Sükûneti belirli bir düzeyde tutmanız gerekiyor. Futbolcuların da daha özverili olması gerekiyor. Herkesin kenetlenerek, birleşerek uzun bir maraton olduğu için her müsabakayı farklı görmek gerekiyor. Ondan dolayı bu yol dikenli bir yol. Bunu hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

Sevinç ve hayal kırıklığını uç noktalarda yaşamayı sevmeyen biri olduğunu ifade eden İrfan Buz, “Bir hafta sonra daha farklı olabilir. Futbolun içerisinde her şey var. Manisa müsabakasının ilk yarı sonunda soyunma odasında bütün arkadaşlarımın başları yerdeydi. Çünkü dışarıda inanılmaz bir ambiyans. Onlarda bu taraftara bir şey vermek istiyor ve karşınıza dişli bir rakip çıktı. Ancak buradan nasıl çıkılır diye onlara öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Atabey Çiçek’in iyi bir oyuncu olduğunun altını çizen İrfan Buz, “Diğer gruba baktığımız zaman liderle aynı durumdayız. Bütün puanları bu grupta almak istiyorduk. Biz futbolcu ile birlikte yaşıyoruz. Futbolcu sakat mı, futbolcunun durumu nedir, futbolcunun form grafiği nedir. Bunlarla birlikte çalışıyorsunuz. Bizim istediğimiz, zaman zaman da gördüğümüz, ısıran, kaymaları doğru yapan, katı savunmaya karşı neler yapmak durumunda olduklarımızı çalışıyoruz. Taraftar da her zaman haklı. Takımının her zaman kazanmasını istiyor. Çalışarak bunların üstesinden gelinecektir. Atabey, Pendik müsabakasında 2 pozisyonu kaçırdı. Herkes orada notunu vererek ‘bu oyuncu değil’ dedi. Ondan sonra Atabey 2 tane gol attıktan sonra ‘en önemli, en iyi santrafor’ Atabey oldu. Bu işler bu kadar basit değil. Atabey santraforu oynatabilen bir oyuncu. Atabey’in bu lige alışması da zaman alabiliyor. Golcüler gol orucunu açtıktan sonra takıma da çok faydalı oluyorlar. Atabey iyi bir futbolcumuz, iyi ki burada var. İlerleyen haftalarda onun kalitesi ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Kupada devam ettikleri için zaman zaman kadroda rotasyon olacağını belirten İrfan Buz, “Kaç haftadır aynı defans ile oynuyoruz. Birkaç haftadır da Aytaç’ın yerine Erkam oynuyor. Onların önünde oynayan 10 numara ve 8 numara var. 2-3 pozisyonun değişmesi, özellikle skoru almadığımız zaman nasıl yapacağız. Kaleciniz istikrarlı, defans bloğunuz istikrarlı. Son 15 günde 4 maç oynadık. Zaman zaman orada yorulan oyuncumuz da var. Onları da gözönüne getirmemiz gerekiyor. Orada sirkülasyon kesinlikle olması gerekiyor. Kupada başarılı olmak istiyoruz dedik ve orada da bir takım oynattık. Ondan dolayı kadro içerisinde zaman zaman rotasyon olacak. Burada en asgari kayıpla birlikte takımı düzelterek ve istediğimiz sonuçları alarak doğru bir düzlüğe çıkacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Kırklarelispor maçını da değerlendiren İrfan Buz, “Kendi sahamızda oynayacağız. Direnen bir takım olacaktır. Taraftarlarımızla birlikte burada 3 puanı olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Derslerimizi çıkacağımız. Biz nasıl Bakspor maçından sonra dersimizi aldık. Şimdi de bu müsabakaya çıkacağız. Biz burada 3 puan için çıkacağız ve Allah’ın izniyle alacağız” dedi.

İyi performans gösteren oyucuların olduğunu ifade eden İrfan Buz, “Benim istediğim burada herkesin en üstte Samsunspor’u görmesini istiyorum. Herkesin ortak hedefin buradan çıkmak olduğuna göre egoların hiçbir yeri yok. Herkes bir şekilde birleşecek. Yolumuz engebeli ve dikenli olacaktır” diye konuştu.

2 hafta üst üste alınan beraberliklerin ardından takım içindeki havayı değerlendiren İrfan Buz, “Futbolcularımız üzgün. Sosyal medyadan da futbolcularımıza yazıyorlar. Takımımız bu konuda tecrübeli etkilenmemesi gerekiyor. Onlarda bu durumu düzeltmek istiyorlar ve çok üzgünler. Beklentinin çok yüksel olduğu bir yerde baskının olması normaldir. Ben buraya geldiğim ilk günden itibaren Samsun’da çok farklı bir duygu içerisine girdim. Taraftarlar bana çok olumlu ve sevecen bir tavırla yaklaştılar. Ben inanıyorum ki uzun vadede bu işin üzerinden geleceğiz. Bu uzun bir maraton. Biz önce kendimize bakacağız. Taraftarlarımız bize destek olsun. Futbolcularımızla birlik olarak buradan çıkacağımıza inanıyorum. Ben İrfan Buz olarak her şeyimi ortaya koymaya çalışıyorum. Ben futbolcularımıza inanıyorum. Futbolcularımızın da ailesi var. Onlarda çok üzgünler. Onlarda burada tarih yazmak istiyorlar. Zorlukları hep birlikte aştığımızda da çok farklı bir Samsunspor’un olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

HABERLER