05

Mart
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ERTUĞRUL SAĞLAM’DAN AÇIKLAMA

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçını kazandığımız taktirde Samsunspor tarihinde en fazla üst üste maç kazanan dönemi yaşamız olacağız. Sonrasında bu bitmeyecek, bu sefer 13 maçlık Türkiye profesyonel liglerinin rekorunu kırmak için uğraş vereceğiz. O da bitmeyecek ondan sonra da 17’de 17’yi yani bir yarı sezonda her maçını kazanmış bir takım nasıl olabilir onun için uğraşacağız. Yani kazanmaya devam etmek zorundayız” dedi.

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Nuri Asan Tesisleri’nde Pazar günü oynadığımız İnegölspor maçını ve Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçlarını değerlendirdi. İlk olarak İnegölspor maçını değerlendiren Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, “Taraftarımızın o güne ait hassasiyetine ben çok teşekkür ediyorum. Özellikle bugüne kadar vatanımızın savunması için bizim buralarda işlerimizi rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmemiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Onlara minnettar olduğumuzu tekrar söylemek istiyorum. O günkü atmosferde bir taraftan bu durumu yaşayıp duygularını açıkça ifade eden bir taraftan da takımlarına destek olmak isteyen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onların da desteği ile güzel bir maç oynadık. Bir taraftan karmaşık duygular, diğer taraftan işimizi yapma zorunluluğumuz ve iyi bir takımla karşılaştık. Son haftaların formda takımıydı. Genç, yetenekli ve tecrübeli oyuncularla harman yapılmış, lige renk katan ve son haftalardaki formu ile ön plana çıkmış bir takımla oynadık. Oyuncularımız sorumluluğun bilincinde ve karakterli bir grup olarak çıktılar hedefimiz doğrultusunda taraftarlarımıza ve futbolseverlere güzel bir mücadelenin yanında, güzel bir futbolla bol gollü bir galibiyet izlettiler. Hem ofansif anlamda üretkenliğimiz, hem defansif anlamda rakibe çok fazla pozisyon vermememiz, maçın genelindeki tempomuz, maçın son dakikasına kadar maçı bırakmayıp gol aramamız, 4 tane golün yanında 6-7 tane net pozisyonu bulup bunu değerlendirememiş olmamız bizi mutlu ederken diğer taraftan da daha fazla gol kaydına muvaffak olabilirdik. Ama sonuç itibariyle kendi taraftarımızın önünde, kendi stadımızda puan kaybına kesinlikle tahammülümüzün olmadığı ve bu maçı kayıpsız geçmemiz gereken bir maçtı. Hem 3 puan aldık. Hem ortaya kaliteli ve güzel bir mücadele çıktı. Hem futbol kalitesi anlamında taraftarımızı mutlu eden hem de bizleri mutlu eden bir karşılaşma oynadık. Sonuç itibariyle yolumuza kayıpsız devam etmenin mutluluğunu yaşarken diğer taraftan da şampiyonluk yolundaki rakibimizin puan kaybetmesiyle de puan farkı 10’a çıktı. Bu bizim için önemli bir avantaj. Futbolun kayıplarını göz önünde bulundurduğunuz zaman 3 puanlı sistemde 4 tane maç kaybederseniz bu puan farkı çok da kolaylıkla eriyebilir” diye konuştu.

Türkiye profesyonel liglerinin rekorunu kırmak için uğraş vereceklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Biz bir taraftan yolumuza emin adımlarla ilerlerken, diğer taraftan da bizi rehavete sürüklemeden daha farklı motivasyon unsurlarını da işin içine katarak eskisinden daha fazla daha yoğun bir şekilde olayı yaşayıp daha üst düzey motivasyon ve konsantrasyonla maçlara hazırlanmamız için daha farklı motivasyon unsurlarını da ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bunların başında şampiyonluk geliyor. Şehrimizin, taraftarlarımızın, camiamızın, kulübümüzün, başkanımızın, oyuncularımızın, biz teknik kadronun ve Samsunsporluyuz diyen herkesin tek ve en önemli motivasyon kaynağı şampiyonluk. Dolayısıyla biz bu sezon şampiyonluğu elde edene kadar ve matematiksel olarak garantileyene kadar kesinlikle ne olayı yaşama duygumuzdan ne antrenmanlardaki ne de maçlardaki motivasyonumuzdan en ufak bir zafiyet vermeyeceğiz. Sonrasında bizim işe daha sıkı sarılmamız ve daha yoğun yaşamamız için de farklı motivasyon unsurları da devreye giriyor. Bunlardan bir tanesi de şampiyonluğun yanında bu haftaki galibiyetle Samsunspor tarihindeki üst üste kazanma rekorunu egale ettik. Şimdi de önümüzde rekoru kırmak için de bir fırsat var. Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçını kazandığımız taktirde Samsunspor’un tarihinde en fazla üst üste maç kazanan dönemi yaşamız olacağız. Onun altına da imzamızı atacağız. Burada başkanı, yöneticisi, hocası, teknik kadrosu, futbolcuları ve bizi destekleyen taraftarlarımız da bu rekorun altına imzasını atmış olacak. Sonrasında bu bitmeyecek, bu sefer 13 maçlık Türkiye profesyonel liglerinin rekorunu kırmak için uğraş vereceğiz. O da bitmeyecek ondan sonra da 17’de 17’yi yani bir yarı sezonda her maçını kazanmış bir takım nasıl olabilir onun için uğraşacağız. Yani kazanmaya devam etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Karşımızda da şimdi ligin en iyi takımlarından biri var. Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. gerek hocasıyla gerek futbolcu kadrosuyla gerek kulüp yapılanmasıyla ortaya güzel bir resim çıkarttılar. Onunla beraber de ligimizde Manisa Futbol Kulübü’nün arkasından sıralamadaki yerini aldılar. Son haftalarda da çok ciddi grafikleri var. O yüzden zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz. O beklenti ile de hazırlıklarımıza devam ediyoruz. İnşallah biz son haftalarda ortaya koyduğumuz bu motivasyonu yine Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına taşıyarak orada kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koyacağız. İnşallah taraftarımızda gelecek. Taraftarlarımızın da desteği ile üst düzey bir mücadele beraberinde bize yakışan bir futbol kalitesi ve sonrasında da kazanmak için ortaya koyduğumuz sebeplerle beraber maçımızı kazanıp, inşallah yolumuza yine kayıpsız devam etmenin mutluluğunu yaşayacağız ve sonraki maçı düşünmeye başlayacağız” dedi.

Sakat ve cezalı oyuncularımız hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Takımımızdaki sakatlarımızda birer birer iyileşiyor ve aramıza katılmaya devam ediyor. Geçen hafta Oğuz Gürbulak takıma girdi ve görev verdik. O da çok güzel bir şekilde bu şansı değerlendirdi. Ferhat Çulcuoğlu’nun da bir rahatsızlığı vardı. O da iyileşti ve antrenmanlara başladı. Ramazan Çevik takımla beraber çalışmalara başladı. Şu anda takımımızın dışında bir tane oyuncu kaldı o da Muhsin Yıldırım. Oda Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçından sonra takımla antrenmanlara başlayacak. Ondan sonra da tam takım, tam kadro olarak çalışmalarımız devam edecek. İnşallah yeni bir sakatlık olmaz diye de dualarımızı ediyoruz. Bu dönem içerisinde çok yoğun bir şekilde çalışan doktorumuza ve sağlık ekibimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Takımdaki oyuncuların belirledikleri sisteme ayak uydurduklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Kimin oynadığı çok fazla takımın performansını etkilemeden sistemin içerisinde yeni giren her oyuncu entegre oluyor. Görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Genel anlamda takım kadrosuna ve yapısına baktığımızda Ferhat, Gökhan Alsan ve Kubilay ile oynadık. Daha sonra Muhsin geldikten sonra Ferhat, Muhsin ve Gökhan Alsan oldu. Bu üçlüden tamamen farklı bir üçlü olan Ercan, Oğuz ve Kubilay üçlüsü ile bu hafta sahaya çıktık. Baktığımız zamanda herkes de hiç sırıtmadan görevini yerine getirdi ve ortaya güzel bir manzara çıktı. Bu hafta da daha farklı bir üçlü ile çıkabiliriz. Farklı mevkilerdeki oyuncularımızı deneyebiliriz. Ama tam anlamıyla bir sistem takımı haline geldik. Oyuncularımızla çok açık ve net bir şekilde onlardan ne istediğimizi, beklentilerimizi paylaşıyoruz ve onu almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu bizim adımıza mutluluk verici bir olay. Bu sisteme ayak uyduran oyuncularımıza ayriyetten teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Taraftarları da Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına davet eden Ertuğrul Sağlam, “Taraftarlarımızın da Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçına yoğun ilgi göstereceklerini umuyorum. Bize ayrılan kapasite belli orayı doldurup, bize o gün maçı kazanma adına önemli şekilde destek olacaklarına inanıyorum. Samsunspor’a yakışır bir şekilde takımlarını destekleyeceklerini de biliyorum. İnşallah güzel bir maç izletip oradan yine bize bu şampiyonluk yolunda çok önemli destek olacak galibiyeti ve moral motivasyonu oradan alıp ondan sonra da Zonguldak Kömürspor maçını düşünmeye başlayacağız” dedi.

HABERLER