30

Eylül
FUTBOL AKADEMİMİZE FOOTBALLMATIC TESİSİ

Yılport Samsunspor Futbol Kulübümüz Batıpark’da inşaatı devam eden altyapı tesislerimizde kullanılmak üzere ‘Futbolcu Yoğun Eğitim ve Değerlendirme Makinesi (Tesisi)’ (Footballmatic) alımı gerçekleşti.

Futbol eğitiminin 4 bileşeni olan teknik, taktik, fiziksel ve psikososyal gelişimine, yaş gruplarına ve hatta mevkilerine uygun çalışma fırsatı sunan Footballmatic Futbol Akademimizde.

Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Genel Müdürümüz Soner Soykan, Akademi Direktörü Yücel Uyar ve Exploria İleri Teknolojiler ve Bilimsel Materyaller Tasarım Üretim San.veTic.Ltd.Şti firma sahibi Yusuf Kahvecioğlu katıldı. 

Footballmatic ismi verilen Futbolcu Yoğun Eğitim ve Değerlendirme Makinesi-Tesisi’nin amacı, futbolcunun zayıf yönleri tespit etmek ve bu zayıf yönleri geliştirmek. Sporcuların kas çapları, uzunluğu, yaptığı ve yapamadığı her şeyi kontrol altında tutarak, ölçerek, önlemler alarak başarıya ulaştırıyor. Geleneksel futbol eğitiminin dışında teknolojinin ve yapay zekanın yardımıyla günümüz futboluna ve gelecekte futbolun farklı düzey ve formatlara gelecek olması ile Footballmatic sporcularımızın gelişimine olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Futbolun temel eğitiminin sağlıklı ve olumlu şartlarda verilmesi zorunluluğu ve fundamental eğitiminin 12 yaşında tamamlanması gerekliliği, çalışma koşullarında da farklılıklar doğurmaktadır. Dolayısıyla sporcuların bireysel gelişimine katkı sağlayarak, takım oyuncusu olmaları yönünde de uygulanacak Footballmatic antrenman programları ile daha az sürede yoğun antrenman metodu ile ileri düzey gelişimlerinin sağlanması hedeflenmektedir. Footballmatic, farklı yaş gruplarındaki sporcularımıza değişken hız, açı ve sürelerde otomatik olarak top gönderecek ve ilk dokunuş ile top kontrollerini ardından görsel uyaran ile topun gönderilmesi gereken hedefi vurmaları beklenecektir. İçerisinde çok farklı oyunları ve kurguları barındıracak olan Footballmatic futbol akademi sporcularımızın ekstra antrenmanları ile yüksek performansa ulaşmalarını sağlayacaktır.

Genç sporcularımızın gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Footballmatic kulübümüze hayırlı olsun. 

HABERLER