08

Eylül
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ VE YÖNETİM KURULUMUZDAN AÇIKLAMA

Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Veysel Bilen, Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Genel Müdürümüz Soner Soykan, Teknik Direktörümüz Mehmet Altıparmak ve Basın Sözcümüz Ender Gür, basın mensupları ile Nuri Asan Tesisleri’nde bir araya geldi. 

Başladıkları günden beri çok şeffaf bir şekilde çalıştıklarını belirten Teknik Direktörümüz Mehmet Altıparmak, “Sizler de bu konuda hem telefon olarak hem de görüşme olarak ne sormak istiyorsanız bu şeffaflığı hepinize sunduk. Böyle de devam edeceğiz. Sezona başladığımız andan itibaren çok sıkı çalışma temposuna girdik. 2 tane kamp yaptık. Hazırlık maçları yaptık ve lige başladık. İlk günden itibaren bir oyun sistemimiz, felsefemiz ve oyun şeklimiz olacak diye söylemiştik. Bunun da önde oynayan, önde baskı yapan, gol arayan bir takım olacağımızı söyledik. Bu anlamda da geldiğimiz günden beri çok çalıştık. Takım olarak da şuana kadar oynadığımız 2 tane maç var. İkisinde de bunu gösterdiğimizi düşünüyoruz. Kazandığımız ve kaybettiğimiz maçta da tamamen oyunun hakimiyeti ve üstünlüğü bizde. Devamlı gol üretmeye çalışan, pozisyon üreten bir takım olmaktı amacımız. Şuana kadar bunu çok iyi gerçekleştirdik. Lig çok uzun bir maraton. Önümüzdeki hafta Pazar, Çarşamba ve Pazar günleri maçları oynayacağız. Daha sonra normale döneceğiz. Ama bizim için önemli olan ligin sonu. Ligin sonuna kadar da bu oyun sistemi üzerinde çalışarak devam edeceğiz” dedi.

Sakat oyuncularımız hakkında bilgi veren Mehmet Altıparmak, “Sezon başı bizimle birlikte olan ve bizimle birlikte kamp yapan oyuncularımız hiçbirinde problem yok. Bütün problem sezon ortasında ve sonunda aldığımız oyuncular. Çünkü sezon başı kampı yapmadılar. Onlara da belli bir program uyguluyoruz. Diomande normal antrenmanlara çıkıyor. Diomande’nin diğerlerinden bir farkı var. Diomande her şeyi yüzde 100 yapan bir oyuncu. Yüreği ile oynayan ve her şeyini veren bir oyuncu. Ondan dolayı da çok ağır çalıştığı için veya kendini çok fazla verdiği için ara sıra böyle sakatlıkları oluyor. Özellikle arka adale ile ilgili. Ama öyle yırtık gibi bir şeyi yok. 3-4 günlük bir dinlenmeden sonra önümüzdeki hafta bizimle birlikte antrenmanlara başlayacak. Alen Melunovic geldiği zaman hiçbir şeyi yoktu. Yaklaşık 10 gün bütün antrenmanlara çıktı. Fakat antrenmanın sonunda alt adalesinde küçük bir yırtığı oldu. O da doktor nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. O da Cuma gününden sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayacak. Bunların dışında Alaaddin Okumuş, Vukan Savicevic, Melih Okutan bugün itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacak” diye konuştu.

Hafta sonu oynayacağımız Ankara Keçiörengücü maçı hakkında konuşan Mehmet Altıparmak, “Bizde eski yeni oyuncu yok. Bütün oyuncularımızın hepsi hazırlar. Biz her şeyimizle maçımıza hazırız. Tedbiri biz almıyoruz sadece analiz yapıyoruz. Rakibin iyi ya da kötü yönlerini tabiki yapıyoruz ama önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz eğer kendi oyunumuzu, kendi istediklerimizi sahaya yansıtırsak bizim için gerisi önemli değil. Tabiki rakibin analizleri yapılıyor. Hangi yönleri iyi hangi yönleri kötü bunlarla alakalı gerekli her şey yapılıyor. Biz sistemimizden vazgeçmeden rakip kim olursa olsun, ismi ne olursa olsun aynı oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Transferler hakkında bilgi veren Mehmet Altıparmak, “Daha fırsat transferi yok bitti. Özellikle yabancı kontenjanımız dolu. Diğer bütün bölgelerimiz dolu. Bir fırsat da olsa alabileceğimiz bir mevki kalmadı. Çünkü bütün mevkilerimizde yeterli sayıda ve kaliteli oyuncularımız var” dedi.

BİZ BU LİGİN MARKASIYIZ
Samsunspor’un bu ligin markası olduğunu belirten Mehmet Altıparmak, “Kocaelispor maçında golü biz atmış olsak ya da yakaladığımız pozisyonlar olsa biz önce geçeceğiz. Oyun sistemi zaten kendiliğinden gelecek. Biz o gün golü atamadık. Biz böyle maçlar oynayacağız. Belki bunu hiç uygulayamayacağız, kötü oynayacağız. O zaman tabiki ikinci veya üçüncü planlarımız var. Ama şuanda biz oyuncularımıza oyun olarak yüklediğimiz bir misyon var. Biz o oyunu devam edeceğiz. Diğer oyun çok kolay, 5-4-1 yaparım. Bir tane beli gidersem gideyim. Biz bunu da oynayabiliriz ve çok da rahat oynarız. Ama bizim oyun sistemimizde, felsefemizde ve Samsunspor’a da yakışacak bu bir oyun sistemi değil. Biz bu ligin markasıyız. Markalarda her zaman risk vardır. Biz bu oyun sistemini oynamaya devam edeceğiz. Tabiki bazı maçlarda oyun olarak değil ama maçın sürelerinde belki 20 ile 35 arası ikinci bölge yapabiliriz. Her 90 dakika önde oynayamazsın. Biz bunların hepsini planlıyoruz. 25 oyuncunun hepsi bizim oyuncumuz. Kimin oynadığı kimseyi şaşırtmasın. İyiyse belki hepsi oturur Polat Yaldır oynar. Benim için isimler önemli değil. Takım ve sistem önemli. Oyuncular sistemin içerisine girecek. Biz oyuncuya göre sistem yapmayacağız. Kadroda kim iyiyse, o anda kim formdaysa o oynayacak. Bunu da göstereceğiz” diye konuştu.

Ligin bekledikleri gibi başladığını belirten Mehmet Altıparmak, “Lig beklediğim gibi başladı. Şampiyonluğa oynayan ve bunu deklare eden 5-6 tane takımın oynadığı rakip olsun, kendilerinin hazır olması, diğerlerinin hazır olmaması veya maç şartları beklediğimiz gibi başladı ama lig böyle devam etmeyecek. Bu ligin altından çok sular geçecek. Şuanda şampiyon ilan edilen 2-3 tane takım 5-6 hafta sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Önemli olan istikrar. Şuandaki birinciler, ikinciler ve sonuncular sunidir. Çünkü transfer yapanlar, geç hazırlananlar, sakatlığı çok olanlar, sistemi bulamayanlar, yönetimini bulamayanlar, hocasını bulamayanlar vardır. Bugün itibariyle transfer bitecek. Artık herkes elindeki kadro neyse veya kullanacağı mevcut şey neyse bununla devam edecek. Bu zamana kadarki her şey suniydi. Bugün itibariyle bitiyor. Bundan sonra herkes elindekini kullanmaya başlayacak. Onun için de şuanda görünen Eyüp, Tuzlaspor, Manisa FK, Ankaragücü, Erzurum BB gibi, şuanda Denizlispor ligin sonunda ama 14 tane yeni oyuncu aldı. Lig çok farklı olacak. Önemli olan biz ve bizim şampiyonluğumuz. Gerisi bizim için önemli değil” şeklinde konuştu.

Bu sezon şampiyonluk barajının 65-66 olabileceğini ifade eden Mehmet Altıparmak, “Bu sene lig 70’i bulmaz. Geçen seneki lig kurulduğundan beri en hafif ligdi. Ligden düşen takımın olmaması, alttan gelen hiçbir takımın şampiyonluğa oynamaması ve kötü olması. Geçen sezon 4-5 tane takım vardı ve bunların içinden şampiyonluklar belli olacaktı. Ama bu sene hem düşenler şampiyonluğa oynuyor hem de çıkanların 3’ü de şampiyonluğa oynuyor. Onun için bu sene daha zor bir lig olacak. Ama barajın da 65-66’larda olacağını düşünüyorum. 36 takım da olsa şampiyonluk adayı 10 tane takım var” dedi.

U19 takımımız ile yaptığımız hazırlık maçı hakkında konuşan Mehmet Altıparmak, “Bizim geçen gün U19 takımımızla oynamamızın birinci sebebi U19 ile A takımın kaynaşması. Son 4 senedir A takım ile U19 takımının beraber oynadığı bir karşılaşma yokmuş. Buna ben bir hoca olarak üzüldüm. Çünkü onlar bizim bir parçamız. Biz o parçalardan yararlanmak zorundayız. Onlar burada oynar, oynamaz bunlar başka bir şey ama onların bir umudunun olması lazım. Altyapıdaki oyuncular A takıma yükselmek için çalışıyor. Biz de yeni U19 takımımızı hem görmek hem de bizde oynamayan oyuncularımızın maç performansını arttırma anlamında bir karşılaşma yaptık. Kaleyi de bizim 3 kalecimizin oynasın diye böyle yaptık” diye konuştu.

Türk oyuncuların yukarı çıkması için yabancı oyuncu kısıtlaması gerektiğini ifade eden Mehmet Altıparmak, “Yasak diye bir şeyin olmaması lazım. Ama bizim ülkemizde olması gerekiyor. Çünkü ülkeye gelen çok kalitesiz yabancılar var. Ne kadar sayı fazlalaşıyorsa kalitesiz oyuncu sayı da o kadar fazlalaşıyor. Bizim zamanımızda 2-3 taneydi. 3 tane aldığın zaman muhakkak en iyisini alırsın, 10 tane aldığın zaman fiyat olarak 3 tane fiyatına 10 tane alırsın. Futbolda da öyledir. 10 tane muhteşem adam almazsın. Bana göre kulüplerin batmasının sebebi de budur. Türk oyuncularının yukarıya çıkmasını istiyorsak belli bir sınırlama getirmek lazım” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Veysel Bilen, Samsunspor’a katkı sağlamak adına her Samsunsporlunun forma ve kombine konusunda daha istekli olması gerektiğini vurguladı. Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, transfer döneminin ve kadrolarında bulunan Dja Djedje’nin Denizlispor ile anlaştığını, Furkan Fehmi Güneş’in Kırklarelispor’a kiralanacağını, Freddy Ange Plumain’in de sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedileceğini belirtti.

Genel Müdürümüz Soner Soykan ise 'Kadına Yönelik Şiddet' konusuna dikkat çekilmek amacıyla üretilen ve üzerinde 15 dilde, 'Kadına Şiddete Hayır' yazan mor formaların çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğundan bahsetti.

HABERLER