07

Ekim
SAMSUNSPOR’DAN MİLLİ TAKIMLARA 8 OYUNCU

Trendyol Süper Lig’de mücadele eden Yılport Samsunspor, Milli Takımlar düzeyinde gerçekleştirilecek maç ve kamplara 8 futbolcu gönderiyor. 

Türk ve dünya futboluna yeni yetenekler kazandırma amacıyla faaliyet gösteren Samsunspor altyapısından yetişen Enes Albak ve Bedirhan Çetin sırasıyla U19-U18 Türkiye Milli Takım faaliyetlerine davet edilirken yeni transferler Olivier Ntcham (Kamerun), Lubomir Satka (Slovakya),
Marius Mouandilmadji (Çad), Ercan Kara (Avusturya) Nanu (Gine-Bissau) ve Kingsley Schindler (Gana) milli takım kadrolarına davet edildi.
 
A takımda sergilediği performans ile göz dolduran Bedirhan Çetin, İspanya’da gerçekleştirilecek U18 hazırlık turnuvası aday kadrosuna davet edildi. 

Enes Albak ise U19 Milli Takım ile 14-17 Ekim tarihleri arasında Kocaeli’nde Arnavutluk ile oynanacak olan hazırlık maçlarının aday kadrosuna davet edildi. 

Marius Mouandilmadji, Çad Milli Takımı’nın 2026 Dünya Kupası elemeleri kapsamında, 13 Kasım 2023 tarihinde Mali’ye ve 21 Kasım 2023 tarihinde Madagaskar’a karşı oynanacak maçların hazırlık kapsamında, 8-18 Ekim tarihileri arasında Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek olan milli takım kampına davet edildi.

Olivier Ntcham, Kamerun-Fildişi Sahili’nde düzenlenen 2023 TotalEnergies Afrika Milletler Kupası ve 2026 Dünya Kupası elemeleri kapsamında oynanacak 2 hazırlık maçında görev alacak. 
Rusya-Kamerun ve Senegal-Kamerun maçlarında görev alması bekleniyor. 

Ercan Kara, UEFA Euro 2024 13 Ekim 2023 Avusturya -Belçika ve 16 Ekim 2023 Azerbaycan-
Avusturya maçları kapsamında 9 Ekim 2023 tarihinde Milli takım geniş kadroya davet edildi.

Lubomir Satka, UEFA Euro 2024 elemeleri kapsamında 13 Ekim 2023 tarihinde Portekiz-Slovakya ve 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak Lüksemburg-Slovakya milli takım aday kadrosuna davet edilmiştir.  

Nanu, 8-17 Ekim tarihleri arasında Gine-Bissau milli takımı ile Lizbon / Portekiz’de gerçekleştirilecek hazırlık kampına katılacak.

Yine Kingsley Schindler, 14 Ekim tarihinde Meksika-Gana ve 17 Ekim 2023 tarihinde ABD-Gana ile oynanacak hazırlık maçı nedeniyle ABD’de milli takım kampına davet edildi.


Futbolcular ve Milli Takımları:

- Enes Albak – U19 Türkiye Milli Takımı
- Bedirhan Çetin – U18 Türkiye Milli Takımı
- Olivier Ntcham – Kamerun Milli Takımı
- Lubomir Satka – Slovakya Milli Takımı
- Ercan Kara- Avusturya Milli Takımı
- Marius Mouandilmadji- Çad Milli Takımı
- Nanu - Gine Bissau Milli Takımı
- Kingsley Schindler- Gana Milli Takımı

HABERLER