20

Ocak
20 OCAK FUTBOL ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

35 yıl önce "20 Ocak 1989" tarihinde kaza yapan Samsunspor otobüsünde hayatını kaybeden teknik direktörümüz, futbolcularımız ve personellerimiz için anma töreni düzenlendi.

20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, takım kaptanı Emin Kar da felç kalmıştı. Kazanın 35. yıl dönümünde Asri ve Kıranköy Mezarlığı’nda anma programları düzenlendi. 

Asri ve Kıranköy Mezarlığında yapılan törende Teknik Direktör Nuri Asan’ın mezarı başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan ile Tarık Kaptan’ın kabri başında yine dualar edildi. Ayrıca aynı kazada felç kalan ve geçen yıl vefat eden Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar da kabri başında dualarla anıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından konuşan Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fazlıhan Carus, "Kaza, spor tarihinin en elim kazalarından biri olarak tarihe geçmiştir. Bu kaza sadece şehrimiz ve Samsunspor’a gönül verenler için değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızalarında yer etmiştir. Şanlı bayrağımızdan aldığı renkler ve Atatürk armalı formasıyla hak ettiği mutlu günlere ulaşacağına inancım tamdır. Samsunspor geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük başarılara imza atacaktır" dedi.

Anma törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Siyasi parti temsilcileri, Samsun Baro Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsunspor A.Ş Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyemiz Soner Soykan, İcra Komitesi Üyemiz Suat Çakır, Futbol Direktörümüz Fuat Çapa, futbolcular Osman Çelik, Yunus Emre Çift, Mustafa Haluk Tan, Samsunspor Futbol Akademisi teknik kadromuz, oyuncularımız ve çok sayıda taraftarımız katıldı. 

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mete Adanır, Zonguldak’ta Muzaffer Badalıoğlu ve Sırbistan’da da Zoran Tomiç için tören yapıldı.

HABERLER