26

Temmuz
KRC GENK İLE AKADEMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Belçika’nın 1. Lig A ekiplerinden KRC Genk, Yılport Samsunsporumuz ile akademi eğitimi konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Yapılan iş birliği hakkında bilgi veren Takımımızın Genel Menajeri Mustafa Aztopal, “Türk futbolu için çok önemli olan bir iş birliğine imza attık. KRC Genk takımın tesislerinde imzaladığımız protokol çerçevesinde 2019 yılı Ağustos ayından itibaren 10 ay boyunca, KRC Genk altyapısından 3 teknik adamın her ayın bir haftasını Samsun’da geçirerek hem akademi hocalarına, hem de oyunculara teorik ve pratik eğitim verecek. Ayrıca Yılport Samsunspor akademi hocaları da Genk Akademisindeki idman ve eğitim programlarını takip edecek" dedi.

Kulübümüzün akademisinin yeniden yapılandırılması konusunda KRC Genk gibi dünyaca ünlü akademiye sahip bir kulübün deneyimlerinden faydalanma imkanı bulacaklarını belirten Mustafa Aztopal, "KRC Genk kulübü yakın geçmişte Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Ferreira Carrasco, Divock Origi, Christian Benteke gibi çok sayıda dünya yıldızını futbol dünyasına kazandırmıştır. Biz de Türk futboluna yapılandırdığımız alt yapımızdan hem Samsunspor’a hem Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmak istiyoruz. Bunun için bu protokolün önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yılport Samsunspor A.Ş. ortaklarından Yüksel Yıldırım ise, projeden çok mutlu olduklarını ve çok verimli bir iş birliği olacağına inandıklarını belirtirken, KRC Genk Başkanı Peter Croonen da, kulübünün tarihinde ilk defa böyle uluslararası bir akademi iş birliğine imza attıklarını söyledi.

İmza törenine Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yılport Samsunspor A.Ş. ortaklarından Yüksel Yıldırım, Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkanat, Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal ve KRC Genk Başkanı Peter Croonen’nın yanı sıra Brüksel Büyükelçiliği Müsteşarı Tutku İnan da katıldı.

HABERLER