07

Eylül
BAŞKANLARIMIZ PİLAV GÜNÜNE KATILDI

Başkanımız İsmail Uyanık ve Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi’nde düzenlenen pilav günü etkinliğine katıldı.

Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen pilav günü etkinliğine Başkanımız İsmail Uyanık, Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Başkan Vekillerimiz Tahsin Raci Kosif ve Suat Çakır, Genel Sekreterimiz Ayşegül Özkaraduman, Yönetim Kurulu Üyemiz Serdar Bayramkaya, Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, futbolcularımız Yalçın Kılınç, Ramazan Çevik, Gökhan Alsan ve Bahattin Köse de katıldı.

Etkinlik öncesi Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Müdürü Cebrail Yıldırım, Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’a okulu gezdirdi. Okul ve öğrenciler hakkında bilgi alan Yüksel Yıldırım daha sonra okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesi kürsüde konuşma yapan Yüksel Yıldırım, okul başarısından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Yüksel Yıldırım, “Bu okulun öğrencileri çok başarılı. Üniversiteye giriş oranları açısından okul müdürümüz bana ‘Samsun’un birincisi Türkiye’nin 14’üncüsüyüz’ dedi. Bu beni çok mutlu etti. O nedenle bana bu gururu yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2019 yılında mezun olan 128 öğrencinin 64’ü tıp fakültesini kazanmış. Sizi tebrik ediyorum. En yüksek puan yapan bir kız ve erkek öğrenciye biz Garip-Zeycan Yıldırım Vakfı olarak biz burs vereceğiz. Bizim Garip-Zeycan Yıldırım Vakfı bunu gelenek haline getirdi. Bu liseden çıkan en başarılı bir kız ve erkek öğrenciye burs verecek. 2018 mezunları arasında en yüksek puan yapan bir kız ve erkek öğrenciye de burs veriyoruz” dedi.

Okulda düzenlenen pilav günü etkinliklerine öğrencilerin her sene katılmalarını tavsiye eden Yüksel Yıldırım, “40 sene önce aynı sizin bu duygularınıza sahiptim. Bizim zamanımızda maalesef mezunlar derneği gibi bir şey olmamıştı. Onun için bizim yapamadıklarımızı sizler yaptığınız için sizleri tebrik ediyorum. Çünkü bunlar Amerika’da çok önemli şeylerdir. Bunlar Amerika’da her sene yapılır. Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından mezunlar gelir ve bu tür etkinliklere katılır. İnşallah sizlerde benim yaşlarımda ya da daha erken dönemlerde de bu tür etkinliklere katılmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü sizler, sizden sonra gelenlere ilham kaynağı olacaksınız” diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yüksel Yıldırım, “Bugün çok mutluyum. Bu okul yapılırken ben Samsun’da yaşıyordum. Aynı zamanda İstanbul’da da bulunuyordum. Bu okulun inşaatı ile rahmetli babam çok ilgilendi. Bizde son kontrolünü yapıp Milli Eğitim’e devrettik. Devrettikten sonra bu okula hiç gelmemiştim. Şimdi geldim ve gördüm ki bina eskimeye başlamış. Bizim bir el atmamız gerekiyor. Bunu okul müdürümüzle konuştuk. Okula gerekli maddi ve manevi desteği vereceğiz. Sırf okulu yapmak önemli değil. Bunun arkasını da getirmek önemli. Yüksel Yıldırım olarak eğitimi seven, destek veren, Yıldırım Holding’de çalışanlarımızın çoğu master’ini yapıyor veya ikinci master’ini yapıyor. En az 15-20 kişi de doktorasını yapıyor. Türkiye’nin geleceği eğitim. Sizler başarılı oldukça ve Türkiye’ye yapacağınız bu yapıcı görevlerle inanıyorum ki Türkiye’nin önü açık. Ben Samsun’dan gittiğim de şuandaki bulunduğum noktaya geleceğim hiç akılımın ucundan geçmemişti. Onun için sakın ve sakın gelecek için endişe etmeyin. Hayat insanı farklı yönlere doğru itiyor. Siz yeter ki doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişilerle olmayı bilin. Amacınızı net bir şekilde belirleyin. Gerisi sadece sizin yapacağınız efor ve çalışmaya bağlı. Ben böyle yaptım. Şartları zorladım. Hedefim Amerika’ya gitmekti, yaptım. Amerika’da yapacaklarımı yaptım. Türkiye’ye döndüğümde mühendislik yapamayacağımı biliyordum ama ne yapacağımı bilmiyordum. Kendi yolumu Samsun’da kurdum. 4 sene sonra İstanbul’a tek başıma gittiğimde sıfırdım. Bugün Türkiye’de ilk 20 gruptan biriyiz. Böyle bir başarıya geldim. Bunu ben yapabiliyorsam sizler çok daha rahat yapabilirsiniz. Ben sizlerin aldığınız eğitimi alamadım. Sizin imkanlarınız fazla. Bunları kullanın. Bizim yapabileceğimiz destek varsa bunları Garip-Zeycan Yıldırım Vakfı ile birlikte yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Samsunspor’a gönülden bağlı olduğunu ifade eden Yüksel Yıldırım, “Samsunspor’u ilkokuldan beri para bulup maçlara giriyorduk. Bazen de ağabeyler önlerine alıp bizi içeri sokarlardı. Ondan sonra ortaokul, lise derken üniversite döneminde Samsunspor, İstanbul’a gelince bütün maçlarına giderdik. Daha sonra Amerika’ya gidince koptuk. Şu anda Samsunspor’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. İsmail başkanımızla beraberiz. Samsunspor gibi köklü bir kulübün kapanıp, BAL ligine düşürülmesine gönlümüz razı olmadı. Buna biz bütün vücudumuzu, gönlümüzü, paramızı, her şeyimizi koyduk. Çünkü böyle bir şehirde sizin gibi kaliteli çocukların da desteklemesi gereken ve gurur duyması gereken bir sevginin olması gerektiğini düşündük. Samsunspor bir gönül işi olarak başladı. İnşallah ileride de sizler bu kulübe destekler yaparsınız. Bizde emekli olduğumuzda sizlerle gurur duyarız” dedi.

Konuşmanın ardından okulun başarılı öğrencilerinden Selin Gül, Yılport Samsunpor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’a okula verdikleri hizmetlerden dolayı çiçek ve plaket taktim etti. Ardından etkinlik pilav ikramı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

HABERLER