17

Eylül
GÖKHAN TAŞTİMUR: HEDEFİMİZ PLAY-OFF

Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek olan Samsunspor'da antrenör Gökhan Taştimur, kadrolarının önemli bir bölümünün TBL tecrübesi olmasa da, hedeflerinin Play-Off’a ulaşmak olduğunu söyledi.

Samsunspor Basketbol takımının deneyimli antrenörü Gökhan Taştimur, ligi 3 farklı kategoriye ayırarak şunları kaydetti:

''Sezon öncesi eğer TBL'yi değerlendirirsek; 3 farklı kulvarda takımlar olduğunu görüyoruz. Ligde maddi olarak güçlü kadro kuran ve hedef olarak Süper Lige çıkmayı amaçlayan 4 takım bulunuyor. Bunlar; Petkimspor, Konyaspor, Akhisar Belediyespor ve Denizli Merkezefendi Belediyespor. Bu takımlar ligin lokomotifi olacak ve mutlaka Süper Lige çıkmaya çalışacaklar. Bunun dışında ikinci kategori diyeceğimiz 5 takım yer alıyor. Bunlarda Play-Off'a yakın durumdalar. Kalan 7 takım ise Play-Off ile düşme hattı arasında mücadele edecekler. Biz Samsunspor olarak bu 7 takımdan birisiyiz.''

‘’ANTRENMAN YAPTIRMAYI ÖZLEMİŞİM’’

Samsunspor'un gelecek vaad eden oyuncular ile bunlara destek olabilecek deneyimli isimler ve son olarak basketbol kurgusunun gidişatını sağlayacak tecrübeli bir yabancı pivottan oluştuğunu vurgulayan Gökhan Taştimur, “Kadromuzda geçen sezon Basketbol Gelişim Ligi'nde forma giymiş olan 3 oyuncumuz var. 7 oyuncumuz ise TB2L'de görev yaparken, kalan 3 oyuncumuzda daha önce TBL'de yer almışlar. Takımımızda TBL tecrübesi çok fazla bulunmuyor. Ama iddia ediyorum ki, ligden düşme şeklinde bir düşünceyi kesinlikle aklımıza getirmiyoruz. Hedefimiz Play-Off'a katılmak. 'Gidebildiğin yere kadar gitmeyi sağlamak' sloganını her zaman severim. Bunun için 13 sporcumla var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada ben de antrenman yaptırmayı çok özlemişim. Oyuncularla sabah akşam beraber antrenmanlarda çok iyi vakit geçiriyoruz. Onlar da 3 hafta gibi kısa bir süre olmasına rağmen kendileriyle ilgili gelişim farkını hissetmeye başladılar. Yani sonuçta burada önemli olan basketbol temel eğitimindeki gelişmeyi değil, oyun anlayışını aşılamak, onlara bu oyun anlayışında nerede olduklarını kendilerine anlatmak ve tarif etmeye çalışmak. Bizim bütün basketbol kurgumuz bu zaten” dedi.

DARIAN OYUN KURGUMUZA UYGUN

ABD'li pivotları Darian Townes hakkında çok pozitif düşüncelere sahip olduğunu belirten Gökhan Taştimur, “Amerikalı oyuncumuz Darian şu ana kadar çok olumlu bir performans gösterdi. Gerek basketbol sahasında gerekse dışarıda hakikaten sevgi dolu bir insan. Uzun yıllar sonra ilk defa Avrupa'da oynuyor. Daha önce Polonya ve Hollanda'da çeşitli takımlarda forma giydikten sonra Avrupa dışındaki bölgelerde kariyerini sürdürmüş. Hakikaten tam oyun kurgumuza uygun bir oyuncu. Şu ana kadar bize müthiş uyum sağladı” diye konuştu.

SAMSUNSPOR ORGANİZASYONDA TÜRKİYE'DE İLK 10'A GİRER

Samsunspor'un organizasyon konusunda geçmişinden gelen deneyimi ile ligin kalburüstü kulüplerinden biri olduğunun altını çizen Gökhan Taştimur, “Bütçemize kısıtlı demeyelim ama bu yılki planımız ve programız doğrultusunda bu şekilde gerçekleşti. Sonuçta bizim bu yıl tamamıyla uzun bir maratonun başlangıcını yapmamız gerekiyordu ve bunu da çok da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Organizasyon konusunda şöyle bir şansımız var. Samsunspor gerçekten vizyonu, marka değeri çok yüksek olan bir kulüp. Kesinlikle iddia ediyorum Türkiye'de gerek Süper Lig'de gerekse de Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alan toplam 32 takım arasında şu anki organizasyon, bize verilen değer, ofislerimiz, çalışma koşulları ve kullandığımız malzemeler başta olmak üzere her türlü imkanımızla herhalde ilk 10'a gireriz diye düşünüyorum. Samsun'da sporu destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mükemmel bir organizasyondayız, daha da iyi olacağını tahmin ediyorum. Burada kendimizi daha da geliştirirsek, herkesin tahmininden daha iyi sonuçlara imza atmamız sürpriz olmayacaktır. Başında dediğim gibi bu yıl gideceğimiz yere kadar gitmeyi hedeflerken aynı zamanda benim bütün kişisel heyecanım 3-4 değerli oyuncuma çok ciddi değerler katmak, ki bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanırım bunu da Eskişehir'de gerçekleştirilecek olan Federasyon Kupası'nın ilk ayağında ‘ben skor açısından söylemiyorum’ basketbol takımı kimliğini kazanmış bir vaziyette orada herkese yansıtacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERLER