15

Mart
TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ERTUĞRUL SAĞLAM’DAN AÇIKLAMA

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, “Futbolun keyfi taraftarlarla ortaya çıkıyor. Bugün tatsız, tuzsuz bir karşılaşma oynadık. Ama insan sağlığı, alınacak bir galibiyetten, yaşanacak bir şampiyonluktan ve kaldırılacak bir kupadan her zaman çok daha önemlidir” dedi.

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, 2-1 kazandığımız Zonguldak Kömürspor A.Ş. maçını değerlendirdi. Ertuğrul Sağlam, “Şartlar itibariyle kolay bir maç olmadı. Kendi stadımızda coşkulu taraftarımızın önünde daha farklı motivasyonla oynayan bir takımız. Bugün taraftarımızın olmaması bizi olumsuz yönde etkiledi. Fakat maçtan önce hafta boyunca oyuncularımızla bizim çok gerçekçi ve ulaşmak istediğimiz güzel bir hedefimiz olduğunu paylaştık. Bu hedef doğrultusunda hiçbir olumsuzluğun hiçbir sorunun bizi bu yoldan çevirmesine izin vermeyin. Bugün taraftarsız olarak oynamanın vermiş olduğu bir olumsuzluk vardı. Farklı motivasyon unsurlarını ön plana çıkararak bu olumsuzluğu bir şekilde ortadan kaldırmak istedik. Özellikle ilk devre bunu başaramadık. Futbolun gerçeği ile yüz yüze geldik. İlk devre tamamen olaydan uzak, ne yaptığının farkında olmayan, bunun yanında büyük hedef doğrultusunda bazı şeyleri yapamayan bir takımdık. İkinci yarı çıktık. Bu büyük hedef doğrultusunda yapmamız gerekenleri yaptık. İkili mücadeleleri kazandık. Futbolun doğrularını ortaya koyduk. Goller bulduk. En az 5-6 tane çok net pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendiremedik ve sonucunda çok farklı kazanabileceğimiz bir maçı belki de son bölümde yiyeceğimiz bir golle berabere bile bitirebilirdik. Futbol böyle bir iş. Olayı ciddiye alacaksınız, olayı yaşayacaksınız ve futbolun doğrularını sahaya yansıtacaksınız. Yaptığınız zaman ikinci yarı ortaya çıkıyor. Yapmadığınız zaman da ilk yarıdaki sıkıntılı durumu yaşıyorsunuz. O yüzden bugün gerçek anlamda bize ders oldu” diye konuştu.

Futbolun keyfinin taraftarlarla birlikte çıktığını belirten Ertuğrul Sağlam, “Futbolun keyfi taraftarlarla ortaya çıkıyor. Bugün tatsız, tuzsuz bir karşılaşma oynadık. Ama hayatın bazı da doğruları ve gerçekleri var. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte her insanın alabileceği en üst seviyede sorumluluk alması gerekiyor. İnsan sağlığı alınacak bir galibiyetten, yaşanacak bir şampiyonluktan ve kaldırılacak bir kupadan her zaman çok daha önemlidir. Bizde bugün ülkemizin yaşadığı bu süreçteki yapmamız gerekeni yaptık. Seyircisiz oynadık. Taraftarımız yoktu ama bir şekilde kazanmasını bildik. Galibiyet serimizi 12 maça çıkarmanın keyfini yaşıyoruz. Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi kalan 6 haftada bizi şampiyon yapacak puanları almak için ilk oynayacağımız Hacettepe maçını yarından itibaren yaşamaya başlayacağız. Bu maçı da güzel bir şekilde geçip şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları