25

Temmuz
GENEL MENAJERİMİZ MUSTAFA AZTOPAL’DAN AÇIKLAMA

Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve scouting ekibi, Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Başkanımız Yüksel Yıldırım ile 7 gün 24 saat boyunca istişare halinde olduklarını söyledi.

Sezonun ilk transferi olarak Vukan Savicevic transferini gerçekleştirdiklerini belirten Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, “ Vukan Savicevic bu sezonki ilk transferimiz oldu. Polonya’nın Wisla Krakow takımından aldığımız 8 numara oynayan ve aynı zamanda Karadağ Milli Takım oyuncusu. Kendisi geçtiğimiz yıllarda önemli takımlarda oynadı. Bizim uzun dönemdir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Sonrasında hocamızın da değerlendirip, scouting ekibiyle görüşlerini paylaştığı ve takımımıza çok katkı sağlayacağı bir oyuncu. Kendisi ile 3 yıllık bir anlaşma imzaladık. Aynı zamanda Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.’nin de ilk yabancı transferi olmuş oldu. Tabi Samsunspor’da onlarca hatta yüzlerce kadar oynamış çok değerli yabancı oyuncular vardı. Umuyoruz ki onlar gibi hatta daha da fazla katkı sağlayacak değerli bir oyuncuyu kadromuza kattık” dedi.

Transferleri belirli bir bütçe ile yaptıklarını ifade eden Mustafa Aztopal, “Savicevic ile ilgili dün birçok paylaşım oldu. Ama gerçeği yansıtmayan çok farklı şeyler de oldu. Çok fazla bonservis bedellerin verildiği söylendi. Biz hesabını, kitabını çok iyi yapan bir kulübüz. Çok planlı ve organize bir şekilde belirli bütçeyle çalışıyoruz. Bu bütçe dışında hiçbir işimizi yürütmüyoruz. Dolayısıyla buradaki fazla rakamların hiçbir şekilde dikkate alınmaması gerekir. Oyuncunun önemli olan kendi değerini sahaya yansıtıp bize vereceği katkıdır. Bizde ona sonuna kadar inanıyoruz” diye konuştu.

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Mustafa Aztopal, “Transfer çalışmaları başladı ve bir transfer de bitti. Devamı da gelecek. Hocamızın da belirttiği gibi belli mevkilere 7-8 oyuncu alacağız. Sol bek, defans, kanat forvet ve forvet bölgelerine oyuncuları katacağız. Bunun için çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Scout ekibimiz, hocamız, ekibi, ben ve başkanımız neredeyse 7 gün 24 saat istişare halindeyiz. Samsunspor’u hedefe taşıyacak kadroyu kurmak adına bu transferleri gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Amaçlarının Samsunspor’u hedefe taşıyacak kadroyu kurmak istediklerinin altını çizen Mustafa Aztopal, “Transferlerin kamplara yetişmesi idealdir. Fakat değişik bir dönemdeyiz. Covid-19 sonrası ligler çok uzun sürdü. Halen devam ediyor. Avrupa’da halen devam eden ligler var. O yüzden piyasa bizim bildiğimiz ve alışık olduğumuz piyasa değil. Dolayısıyla elbette ne kadar erken doğru kararı verip oyuncuyu katarsak o kadar iyi bir iş yapmış olacağız ama amacımız en uygun zamanda en uygun bütçeyle Samsunspor’u hedefe taşıyacak kadroyu kurmak. Bunun için çalışmalarımızı sonuna kadar yürütüyoruz. Taraftarlarımızı bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin” dedi.

Takımımızın Bolu kampını değerlendiren Mustafa Aztopal, “Kampımız çok güzel geçiyor. Kurban Bayramı arifesine kadar kampımızın ilk etabı devam edecek. Son derece güzel bir ortamda ve güzel bir doğada Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan Kaya Green Park otelde kampımıza devam ediyoruz. Bugün Vukan Savicevic’de geldi ve ilk idmanını yapıyor. İnşallah bütün kamp ve Samsun’daki hazırlıklarımız çok iyi gider ve sezona çok iyi bir şekilde başlamış oluruz” diye konuştu.

HABERLER