11

Temmuz
BAŞKANIMIZ YÜKSEL YILDIRIM’DAN MOR FORMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Samsunspor olarak her yıl, kulüp renklerimiz olan kırmızı ve beyazı taşıyan iç saha ve deplasman formalarımızı tanıtıyoruz. Bu iki yanında, belli bir temaya uygun olan, özel bir anlam taşıyan üçüncü bir formamızı da kamuoyuyla paylaşıyoruz.

2019-20 sezonunda, kırmızı ve beyazın yanına siyahın eklendiği 20 Ocak 1989 kazasının 30’uncu yıl dönümünü anmak için siyah formamızı duyurduk. Geride bıraktığımız 2020-21 sezonunda ise ulu önderimiz Atatürk’ü anmak için göğsünde büyük Atatürk silueti bulunan antrasit formamızı tüm Türkiye’ye tanıttık.

Samsunspor artık sadece futbol takımının maçlarıyla ve kulübümüzün sportif başarılarıyla anılmak istemiyor. Aynı zamanda, spor içi ve spor dışı sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınmak istiyor. Bu sebeple, 2021-22 sezonu için bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiğimiz mor formamızı kamuoyuna tanıtıyoruz. Mor formamızı “Kadına Şiddete Hayır” kampanyası kapsamında, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kadına şiddetin son bulması için devam eden mücadeleye bir katkı olarak görüyoruz. Bunun, tüm dünyada yankı uyandıracak bir forma olması için, hem ulusal hem de uluslararası ajanslarla çalışarak, formamızı tüm dünyaya tanıtacağız.

Türkiye’de bir futbol kulübü, kadınlara karşı şiddetin son bulması için bir kampanya başlatmış oluyor. Biz satışlarımızdan gelecek gelirin %10’unu, şiddet mağduru kadınlar yararına çalışan vakıflara bağışlayacağız.

Samsunspor olarak amacımız, futbolun geniş kitlelere hitap eden bir eğlence branşı olmasını sağlamak. Bu nedenle hem sahada ortaya koyacağımız futbolla hem alt yapıda gençlere verdiğimiz önemle hem de toplumsal sorunlara dikkat çeken projelerle var olacağız. Bu sebeple her sene üçüncü formalarımızla yeni bir çalışma ortaya koymak istiyoruz. Sosyal sorumluluk çatısı altında bu formaları dünyaya dağıtmak tanıtmak, yerli ve yabancı şirketleri de bu projelerin içine çekmek istiyoruz.

Biz şimdiden 2022-23 sezonunun formalarını nasıl yapalım, hangi projeye odaklanarak üçüncü formamızı açıklayalım diye düşünüyoruz. Bu anlamda, herkesin fikrine de açığız. Dileyen herkes bize önerilerini gönderebilir, hepsini dikkate alacağız. Gelen projeler içinden seçeceğimiz bir tanesini 2022-23 sezonunda, birden fazla projenin seçilmesi durumunda diğerlerini de daha sonraki sezonlara taşımak isteriz.

Bu sene hazırladığımız klasik çubuklu kırmızı-beyaz formamızla, Samsunspor olarak umuyoruz ve diliyoruz ki TFF 1. Lig’de şampiyonluğa kavuşuruz. Kadına şiddetin son bulması için devam eden mücadeleye bir katkı olduğuna inandığımız mor formamızla da bu şampiyonluğu taçlandırırız.

 

Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı
Yüksel Yıldırım

PUAN DURUMU
ANTRENMAN VE MAÇ TAKVİMİ

HABERLER

SPONSORLARIMIZ

YILPORT HOLDİNG HUMMEL MEDİCAL PARK Liv Hospital SOCIOS SÜRAT KARGO D'S DAMAT OLD SPICE GILLETTE HEAD&SHOULDERS ORAL-B American Life OTAT Akdağ TÜRKİYE İŞ BANKASI Uğur Okulları