16

Eylül
BASKETBOL ŞUBEMİZİN YÖNETİM KURULUNDAN AÇIKLAMA

Samsunspor Kulübü Basketbol Şubemiz Genel Menajeri Emre Ekim ve Yönetim Kurulu Üyesi Alper Engiz Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda basın toplantısı düzenledi.

Kendi bütçelerine göre iyi bir takım kurduklarını belirten Samsunspor Kulübü Basketbol Şubemizin Genel Menajeri Emre Ekim, “Geçen sezon takımımız yeni bir yapılanmaya gitti. Başkanımızın önderliğinde yönetim kurulunun da kararıyla basketbol takımımız yeni bir yapılanmayla beraber güzel bir başlangıç yaptı. Bu dönemde tabi ki yapmak istediğimiz bazı şeyleri pandemi dolayısıyla yapamadık. Ama kendi bütçemize göre iyi bir takım kurduk. Biz savaşan, mücadele eden, formanın hakkını veren bir takım oluşturmaya çalıştık. Bunda da çok başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Basketbol takımımızın başında başkanımız Yüksel Yıldırım'ın oğlu Jasper Yıldırım var. Kendisinin bize büyük bir desteği var. Basketbolun içinden gelen bir başkanımızın olması da bizim için çok büyük bir şans” dedi.

Bu sezon basketbol akademisini de kurduklarını ifade eden Emre Ekim, “Sezon sonu şansızlıklardan dolayı sezonu çok mutlu bitiremedik. Ama geçen senenin başına baktığımız zaman ‘bu takım maksimum Play-Off'u zorlar’ diye konuşulan bir takımı biz şampiyonluğu son anda kaybeden ligi yüzde 75 galibiyet oranıyla başarıyla bitirmiş bir takım haline getirdik. Bütçe olarak baktığımız zamanda amacımız Play-Off oynamaktı. Çünkü bu takım her sene üzerine koyan, seyircimizle, sponsorlarımızla, şehirle bütünleşmiş bir takım haline getirmekti. Geçen sene bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bunun üzerine çok koyduk. Bu sezon seyircimizle buluşmayı bekliyoruz. Altyapı ile ilgili önemli adımlar attık. Amacımız Basketbol Akademisi ve altyapı ile beraber bu süreci en iyi şekilde götürmek. Bununla ilgili başlangıcımız gayet iyi oldu ve amacımız 250 - 300 sporcuyu Basketbol Akademimizde bulundurmak. Çünkü Samsun'da basketbol da bu konuda ciddi eksikliğimiz var. Çok ciddi de potansiyelimiz var. Basketbolu seven çok fazla kişi var. Bence bu çok önemli futbolun yanına basketbol ve diğer branşlarla beraber Samsunspor'u spor kulübü haline getireceğiz inşallah” diye konuştu.

Basketbol Takımının geçen sezon gibi bu sezon sponsor sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Emre Ekim, “Samsunspor basketbol takımımız geçen sezon sponsorlarla ilgili sorunlar yaşıyordu. Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın desteği vardı. Ama firmalar çok fazla reklam vermiyordu. Fakat bu sezon firmalar yapılanmalarımızı gördükleri için çok daha fazla reklam aldık. Geçen sene formamızda hiç reklam yoktu, boştu. Bu sene de formamızda reklam olmayan yer kalmadı. Bunda en büyük pay takımımızın başarılı olması ve yönetimimizin başarılı çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Basketbol Şubesi'nin A takımının hedefi bu sene ne denirse? Baktığımızda bütçemiz geçen seneki bütçemiz ile hemen hemen aynı. Ama diğer takımların pandemiden sonra bütçeleri çok fazla arttı. Yani hedef koyup da Süper Lig'e çıkmak isteyen takımların sayısı çok fazla arttı. Bizim bütçemiz yine Play-Off'u oynayabilecek bir bütçe olmasına rağmen, ne kadar yukarıda bitirebiliyorsak o kadar yukarıda bitirmek istiyoruz. Yine her zaman söylediğimiz gibi kendi sloganımız olan, ‘son düdüğe kadar’ mücadelemizi her maçta gerçekleştireceğiz. Bu takım yense de yenilse de sahada keyif veren bir takım olacak. Bunu kadromuzda görüyorum. Çünkü çocuklar hem genç potansiyeli olan, bu ligde tecrübeli olan iki ila üç oyuncumuz var ama bunların hepsi çok mücadeleci ve son topa kadar mücadele edecek çocuklar. O yüzden kazansak da kaybetsek de sahada mücadele eden bir takım olacak” şeklinde konuştu.

Bu sezon salonlara basketbol severleri beklediklerini ifade eden Emre Ekim, “Seyircimizle beraber çok keyifli maçlar oynayacağız. Onunla ilgili organizasyonlarımızda var. Gelen seyircilerimizi skor dışında da mutlu etmek istiyoruz. Onun dışında söylediğimiz hedeflerin devamlılığı için yapmamız gereken hep beraber birlik içinde ve kenetlenmiş olmamız lazım. Hepimizin ortak paydası Samsunspordur” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Alper Engiz ise; 3 sene önceki basketbol takımımızın problemlerinden dolayı transfer yasağının olduğunu ve bugün kaldırdıklarını ifade etti. Alper Engiz, “Takımla ilgili Emre kardeşimiz ve Başantrenörümüz İlker Salman hocamız her şeyi yapıyorlar. Bizde takım rahat ederse onların performansı o kadar yükselir diye elimizden geleni yapmak için uğraşıyoruz. Geçen seneki başarıyı umarım bu senede tekrarlarız. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Yönetim olarak da idari anlamlarda sıkıntılar yaşıyoruz. Eskiye dönük dernekle, basketbolda eski takımımızla alakalı kalan borçlar ile alakalı ve onları da çözüyoruz. Mesela bugün bir transfer yasağımız vardı. Hocamızın onun ücretini ödeyerek transfer yasağını kaldırdık. Bu konu 3 sene önceki takım ile alakalı olan sorundu. Bu çalışan bir hocamız ile alakalı idmanlara gelmemiş, bırakmış gitmiş rapor almış uğramamış hiç ve sonrasında kulübümüz icraya vermiş. 1 senelik bir süreç vardı. Transfer yasağı koydurmuştu. Gelmediği halde raporlar aldı. Bu hocamız Samsunlu bir hocamızdı. En son 30 bin TL para ödeyerek transfer yasağını kaldırdık” dedi.

HABERLER