12

Mayıs
GENEL MENAJERİMİZ EMRE EKİM’DAN AÇIKLAMA

Basketbol ligini ikinci sırada tamamladıklarını ve Play-Off’lara kaldıklarını belirten Samsunspor Kulübü Basketbol Şubemizin Genel Menajeri Emre Ekim, basketbolda son 2 sezondur yeni bir yapılanmaya gittik. Başkanımız Yüksel Yıldırım ve ekibimiz önderliğinde çok ciddi güzel bir yapılanma oluşturduk. Beklentilerden çok daha fazla başarı da elde ettik. Bütçemize oranla ligin ilk senesinde ve ikinci senesinde kendi bütçemizden daha yüksek takımların hepsiyle başa çıktık. Hatta son anda şampiyonluk kaçmış olabilir ama bu demek değildir ki biz başarısız bir sezon geçirdik. Bence çok başarılıyız. Kendi bütçemize ve kulübün yeni yapılanmasına rağmen çok yol kat ettik. Bundaki en büyük faktör Başkanımız Yüksel Yıldırım, Jasper Yıldırım ve yönetimimizdir. Sonrasında da bize bu imkanı sundular ve bizde bu organizasyonu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Baktığımız zaman 2 senedir İlker Salman hocamız ve ekibi, oyuncu grubu çok iyi bir kimya ve sinerji yakaladı. Bununla beraber de çok keyif veren bir basketbol oynuyoruz. Mücadele eden, son topa kadar savaşan bir takım oluşturduk. Bu seneki takımımızın enerjisi ve atletizmi çok yüksek. Maçlarımıza gelen taraftarlarımıza da çoğu maçta keyif verdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Taraftarın desteği ile Play-Off’lardan şampiyon olarak çıkacaklarına inandıklarını ifade eden Emre Ekim, “Taraftarlarımız da geçen sene pandemiden dolayı beraber değildik ama bu sene çok ciddi bir taraftar grubumuz var. Her hafta sayımız artarak bizi desteklediler. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Geçen sezonu 20 galibiyetle ikinci bitirmiştik. Bu sene 23 galibiyetle yine ikinci bitirdik. Bu sene galibiyet sayısı olarak da üstüne koyduk. Geçtiğimiz senelere baktığımızda genelde takımlar 23 galibiyetle bir üst lige çıkmış. Ama maalesef bizim de şansızlığımız 23 galibiyet yetmedi. Ne olursa olsun ikinci bitirmek de bizim için büyük bir başarı. Play-Off’da da saha avantajını almış bulunuyoruz. Samsun’da oynayacağımız maçlar bizim için çok önemli. Samsun’daki maçları kazandığımız taktirde şampiyon olacağız ve Süper Lige çıkacağız.  Bunun da oyuncular ve teknik ekibimiz bilincindeler. Umarım her şey yolunda gider. Takım dolu salonu hak ediyor. O yüzden bütün taraftarlarımızı Play-Off’ta bizi yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. Hep beraber birlik olalım, bütünleşelim. Play-Off’ta şampiyon olalım. Bu yol birlik ve beraberlikten geçer. Büyük Samsunspor camiasını maçlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Play-Off maçlarında taraftarların desteğine ihtiyaçlarını olduğunu belirten Emre Ekim, “Bu hafta Play-Off maçları başlıyor. Biz ikinci sırada bitirdik ve dokuzuncu sıradaki Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ile oynayacağız. Kazandığımız taktirde 4’üncü ve 5’inci maçın galibiyle ve daha sonra da final oynayacağız. Burada en büyük destek yine Samsunspor taraftarında. Buradan bütün taraftar gruplarına, bütün basketbol severlere ve bütün Samsunspor camiasına sesleniyorum, bizi yalnız bırakmasınlar. Burada hiç ayrım yapmadan birlik ve bütünlük içerisinde Play-Off’ları oynamamız lazım. Seyirci ile birlikte çok güzel bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu bizim için çok önemli. Bu keyifli ortama, Play-Off’larda yaşayacağımız güzel galibiyetlere onlarında ortak olması için buradaki bütün maçlara taraftarlarımızı bekliyoruz. Gerçekten çok keyifli olacaktır” şeklinde konuştu.

Destek veren herkese teşekkür eden Emre Ekim, “Samsunspor Kulübü Derneğinin organize ettiği Basketbol Komitemiz var. Bu komitedeki bütün emek verenlerin hepsi gerçekten Samsunspor’a gönül vermiş, Samsunsporlular. Bize gerçekten çok ciddi destek veriyorlar. Bence bu çok önemli bir olay diye düşünüyorum. Samsunspor Kulübü Derneği yöneticimiz ve Basketbol Kulübü Başkanvekilimiz Arzu Uslu, Dernek Yöneticilerimiz Alper Engiz, Damla Beytekin ile iş insanı Fatih Hasbal önderliğinde bu oluşum gerçekten basketbolumuza çok büyük katkısı oluyor. Bu zamana sürece kadarki desteklerinden dolayı bu oluşuma çok teşekkür ediyorum. Maçlarımızda da bu süreçte bize sürekli yardımları ve desteği oldu” dedi.

HABERLER