19

Haziran
MUSTAFA KEMAL ERKANAT TESİSLERİMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

Covid-19 sebebiyle 2020 yılında kaybettiğimiz Başkan Yardımcımız rahmetli Mustafa Kemal Erkanat’ın ismini yaşatacağımız tesislerimiz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımı ile açıldı.
2,5’i çim olmak üzere toplam 5 sahanın yer aldığı son teknoloji Samsunspor Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesislerimizin açılışı bugün Batıpark’ta yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı açılışla birlikte Samsunspor’un genç yetenekleri artık Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri’nde çalışabilecek.
Tesislerimizin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın yanı sıra, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili İbrahim Burkay, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Osman Kandıra, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz ve İcra Kurulu Üyemiz Veysel Bilen, Genel Müdürümüz ve İcra Kurulu Üyemiz Soner Soykan, İcra Kurulu Üyemiz Suat Çakır, Futbol Akademi Direktörümüz Yücel Uyar, Akademi Koordinatörümüz Savaş Serdar, Gençlik Geliştirme Sorumlumuz Ali Bilgici, Futbol Akademi Antrenörleri, TFF Yönetimi, Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, ASKF Başkanı Şener Aydın, Samsunspor Basketbol Yönetimi, SAMKON Başkanı Hasan Kaya Aşçı, TÜFAD Başkanı Hakkı Bayrak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve milli sporcularımız katıldı.
Programda Başkanımız Yüksel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri gezildi. 
MUSTAFA KEMAL ERKANAT TESİSİ
Samsunspor Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesislerimiz; 2,5 Çim saha (20 bin 500 m2), yapay çim saha (19 bin 265 m2), futbolmatik (825 m2) , ana bina (4 bin m2), çim bakımı ve su depoları (400 m2), seyirci tribünleri, misafir takım soyunma odaları (200 m2), 3 adet eğitim ve seminer odası, 500 kişi yemek kapasiteli mutfak, aynı anda 120 kişi kapasiteli yemek salonu, 4 yaş grubu için ayrı soyunma odaları, 36 antrenör kapasiteli çalışma salonu, kadın-erkek hakem soyunma odaları, gözlemci odası, doktor muayene ve numune alma odası, tesis yönetimi ofis bloğu, 600 m2 fitnes alanı, fizyoterapi salonu, diyetisyen, psikolog ve doktor muayene odaları olmak üzere 22 adet 2 kişilik, 22 adet 4 kişilik olmak üzere toplam 132 kişi kapasiteli öğrenci yatak odası, 4 adet nöbetçi ve misafir hoca yatak odası, büyük toplantı odası, sporcu dinlenme ve sosyal alanı, 2 adet konsol oyunu odası, çamaşırhane ve malzeme deposu olmak üzere 55 bin m2’lik kampüs içerisinde 5 bin 500 m2 kapalı alan ile hizmet verecek.

HABERLER